Nevoile nutriționale ale sportivilor, deci și tipul de mic dejun pe care ar trebui să-l ia, depind de mai mulți factori, nu în ultimul rând de tipul de sport pe care îl practică.

Cu toate acestea, nu este recomandabil să vă schimbați dramatic obiceiurile nutriționale doar pentru ziua cursei. O mulțime de sportivi de anduranță (maraton, ciclism etc.) în ziua cursei mănâncă de obicei de trei ori (dacă nu de patru ori) mai mult decât mănâncă în mod normal la micul dejun: acest lucru poate fi foarte stresant pentru organism, care este obișnuit cu alte tipuri. (și cantitatea) de alimente.

Iată două sfaturi utile pentru un mic dejun bun înainte de cursă:

- respectați sincronizarea corectă: cel mai important lucru despre micul dejun înainte de cursă este sincronizarea. Ar trebui să evitați să mâncați prea mult prea aproape de startul cursei, când stomacul ar trebui să fie deja gol. De obicei, trebuie să luați micul dejun cu nu mai puțin de 1 oră și 30 de minute înainte de începerea competiției;

- sa ai o masa echilibrata si deja incercata: un mic dejun bun inainte de cursa trebuie sa includa carbohidrati, proteine, grasimi si o cantitate buna de fibre alimentare. Există diverse opțiuni pentru un mic dejun echilibrat, de la lapte/iaurt cu cereale și un fruct, la o ceașcă de ceai cu biscuiți și un suc de fructe, sau la niște pâine integrală cu mezeluri. Indiferent de ceea ce alegeți să mâncați pentru micul dejun înainte de cursă, ar trebui să încercați aceste alimente în avans pentru a preveni problemele digestive.