Ghidurile dietetice din 2015 pentru americani susțin că colesterolul alimentar nu trebuie considerat factor de risc. Aceste noi indicații nu se referă la colesterolul LDL (așa-numitul „colesterol rău”), care este încă considerat o amenințare serioasă pentru sănătatea cardiovasculară, dar evidențiază influența factorilor dietetici asupra creșterii colesterolului LDL, care este determinată în principal de factori genetici. Potrivit Comitetului Consultativ pentru Ghidurile Alimentare (DAGC), doar 20% din colesterol este legat de factorii dietetici. Această schimbare este un pas important înainte în viziunea științifică a colesterolului alimentar, care a fost întotdeauna limitată de mai multe ghiduri nutriționale în trecut. Acum, conform acestor noi linii directoare, consumul de ouă, chiar și pentru persoanele cu niveluri ridicate de colesterol, nu mai este considerat riscant. Dimpotrivă, cele mai recente studii arată că ouăle conțin aproximativ 185 mg de colesterol și sunt bogate în vitamina D și proteine (aproximativ 7 g în total din care 5 g în albuș), în timp ce grăsimile sunt în principal mono și polinesaturate. , prin urmare nu este periculos pentru sănătate.
Referinte:
Biroul pentru Prevenirea Bolilor și Promovarea Sănătății – Ghid Alimentare pentru Americani 2015
http://www.doctor33.it/le-nuove-linee-guida-aprono-alle-uova-riabilitando-il-colesterolo-alimentare-/articolo-27483.html?xrtd=PRLRCRPTRVLPRVLYTCYCYXS