Dacă ești un ciclist care te pregătește pentru o cursă sau o plimbare, atunci știi cât de importantă este hidratarea în timpul exercițiilor fizice. Hidratarea adecvată vă ajută să mențineți temperatura corpului, să preveniți deshidratarea și să vă îmbunătățiți performanța. Iată câteva sfaturi pentru a înțelege ce ar trebui pus în sticla de apă a ciclistului și care sunt sugestiile pentru a face față mai bine cursei sau antrenamentelor.


Cantitatea de apă

În primul rând, trebuie să știi câtă apă să bei în timpul exercițiilor fizice. În general, se recomandă să beți în jur de 500 ml de apă pentru fiecare oră de exercițiu. Totuși, acest lucru depinde de vreme, înălțimea, greutatea și nivelul de fitness. Dacă nu sunteți sigur câtă apă să beți, consultați-vă medicul sau antrenorul.


Electroliți

În timpul exercițiilor fizice, corpul tău pierde nu numai apă, ci și electroliți precum sodiu, potasiu și magneziu. Aceste minerale sunt importante pentru buna functionare a organismului tau, ele sunt de fapt esentiale pentru contractia musculara si pentru trecerea impulsurilor electrice. Din acest motiv, poate fi o idee bună să adăugați un supliment de electroliți (sau minerale) la sticla de apă. Piața oferă numeroși electroliți sub formă de pudră de adăugat la sticla dvs., dar este bine să alegeți în funcție de cele mai bune caracteristici tehnice și de siguranță, un supliment bun de sare minerală vă poate ajuta să gestionați performanța în cel mai bun mod. Asigurați-vă că urmați corect instrucțiunile cu privire la cât de mult să utilizați. Când decideți să adăugați substanțe în băutură (care în domeniul tehnic sunt definite ca soluții, adică setul unui "solvent", apă și unul sau mai multe "solute", de exemplu săruri minerale), vorbiți despre hipotonic, băuturi izotonice și hipertronice, diferența? Aflați în acest articol.


Cum se prepară sticla de apă a biciclistului

Soluția din sticla ta de apă trebuie preparată corect. Dacă adăugați prea mulți electroliți, este posibil să aveți probleme cu stomacul sau intestinul. Dacă adăugați prea puține, totuși, este posibil să nu obțineți beneficiile suplimentării cu electroliți. Urmați instrucțiunile cu privire la câți electroliți să utilizați și testați soluția în timpul antrenamentelor pentru a vă familiariza cu răspunsurile și senzațiile.


Stai calm

În timpul verii, este important să păstrați soluția din sticla de apă rece cât mai mult timp posibil. O soluție fierbinte te poate face să te simți și mai fierbinte și te poate face să transpiri și mai mult. O strategie este să-ți pui sticla cu apă la frigider cu câteva ore înainte de alergare sau ai putea să o umpli cu gheață și apă, respectând întotdeauna concentrațiile de electroliți. În zilele foarte călduroase, unii chiar pun toată sticla în congelator cu câteva ore înainte de a pleca, astfel încât se va topi încet în timpul călătoriei. Alternativ, investește într-o sticlă termică, este puțin mai grea, dar garantează o durată lungă de prospețime.


Igienă

Igiena sticlelor este importantă pentru a evita proliferarea bacteriilor. După fiecare utilizare, spălați sticla cu apă și săpun, clătiți bine și lăsați să se usuce la aer. Evitați să lăsați sticla la soare sau într-un mediu umed unde bacteriile pot prolifera.


Suplimente de adăugat la sticlă

Există multe suplimente pe piață, dar nu toate sunt potrivite pentru ciclism. Căutați suplimente specifice ciclismului care conțin ingredientele potrivite pentru a vă îmbunătăți performanța. Două suplimente foarte valide și foarte tehnice sunt cu siguranță Performance Sete și Super Hydro, specifice pentru a face față unor locuri de muncă lungi precum ciclismul Gran Fondo. Al doilea produs exista si in varianta fara carbohidrati (Super Hydro Tabs), pentru cei care nu vor sa introduca calorii.


Excese de integrare sau defecte de hidratare

În cele din urmă, evitați să luați prea multe suplimente sau să beți prea multă apă. Excesele de suplimente pot cauza probleme cu stomacul sau pot pune intestinele în dificultate. Pe de altă parte, lipsa de hidratare poate provoca deshidratare și poate reduce semnificativ performanța. Este esențial să identifici cantitatea potrivită de apă și suplimente pe care să le iei pentru organismul tău, inclusiv în raport cu condițiile climatice și efortul fizic.


În concluzie, este important să știi ce să pui în biberon pentru a obține o hidratare adecvată. Pregătiți o soluție corectă de apă și electroliți, păstrați-o la rece pe timpul verii, asigurați-vă că mențineți igiena sticlei cu apă și alegeți suplimentele potrivite. Amintiți-vă să beți cantitatea potrivită de apă și suplimente pentru corpul dumneavoastră și condițiile meteorologice, hidratarea este un factor cheie în sport. Cu aceste sfaturi, veți fi gata să vă abordați performanța (drum sau MTB) și să vă atingeți obiectivele sportive.