Corpul unui atlet ar trebui să înceapă un antrenament sau o cursă în cele mai bune condiții de hidratare și cu un echilibru electrolitic optim.

Daca suntem în aceste condiții nu este util să luam electroliți seara. 

Dacă, dimpotrivă, avem de-a face cu un subiect care are un deficit electrolitic, sau un dezechilibru al electroliților fundamentali, (de exemplu, deficit de sodiu, potasiu sau magneziu), atunci vă fi oportun să se asigure o terapie adecvată care să permită restabilirea echilibru necesar pentru buna funcționare a organismului.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare faptul că în timpul activității fizice avem tendința de a transpira și de a pierde electroliții.

Prin urmare, este indicat să te rehidratezi prompt pentru a nu suferi o scădere a performanței.

Trebuie știut că prezenta unei cantități adecvate de carbohidrați și electroliți permite o rehidratare mai rapida și mai eficienta, acest lucru fiind demonstrat de cinetica de absorbție a unor soluții bine formulate fata de apa simpla.

O hidratare bună și constantă în timpul activității fizice este esențială pentru menținerea unui nivel constant de performanță.Totuși

, soluția hidratantă trebuie luată în mod regulat pentru a evita îngreunarea sistemului digestiv.

Soluția hidratantă trebuie să fie, de asemenea, hipotonică și să conțînă o cantitate adecvată de electroliți echilibrați și carbohidrați ușor asimilabili. 

Pe baza tuturor acestor indicii, EthicSport a construit  Performance Sete, care reprezintă cu siguranță una dintre cele mai tehnice și eficiente propuneri de pe piață, cu digestibilitate optimă și putere de rehidratare la cele mai înalte cote posibile, chiar și în condiții foarte critice.