Triatlonul   este un sport care   combină  înotul ciclismul și  alergarea . Necesită fitness excepțional și o planificare riguroasă. Dacă vrei să faci față acestei provocări, iată șapte sfaturi pentru a începe triatlonul în siguranță și eficient.
 

1.  Începeți treptat

Nu încercați să treceți de la nimic la un triatlon complet imediat. Te vei răni singur. Înainte de a începe cu antrenamentele specifice tripletului, asigurați-vă că aveți  o bază bună de antrenament în fiecare dintre cele trei discipline . Odată ce ați stăpânit elementele de bază ale alergării lente, înotului liber și ciclismului plat, le puteți integra în antrenamente mai lungi și puteți începe triatloanele.

Respectați-vă întotdeauna  timpii de recuperare : dormiți un număr adecvat de ore și nu exagerați la antrenament: veți asigura o progresie atletică mai sănătoasă și mai satisfăcătoare pe termen lung.
 

2. Planifică-ți antrenamentul

Cum să te antrenezi pentru triatlon? Creați un  plan de antrenament detaliat și atent  care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele de fitness și să vă îmbunătățiți continuu. Luați în considerare  timpii de reparare a mușchilor , evitați supraîncărcările și veți reduce riscul de accidentare. Asigură-te că ai suficiente zile de odihnă și alternează-ți antrenamentul la cele trei discipline într-un mod echilibrat. Una dintre cele mai dificile etape ale triatlonului este trecerea  de la o disciplină la alta . Practică acest pas cu dăruire, mai ales pe măsură ce treci de la disciplina în care ești cel mai puțin confortabil la cea în care ești cel mai puternic.

Înainte de sesiunile de alergare, utilizați Pre-Gara Endurance , pentru exerciții aerobe, sau  Pre-Gara Dynamic , pentru exerciții alternante (aerobic-anaerobe).  
 

3. Investește în echipamente de calitate

Pentru a profita la maximum de pregătirea ta și a te antrena pentru triatlon în siguranță, nu trece cu vederea acest punct. Asigurați-vă că aveți o  bicicletă potrivită , o  pereche bună de pantofi  de alergare   și  un costum  de baie  confortabil .

4.  Hidratează-te corect și acordă atenție alimentației

O  dietă echilibrată  este esențială pentru fitness și performanță. Nutriția și suplimentele de triatlon  sunt cheia. Consumați  suficiente proteine , carbohidrați și grăsimi sănătoase pentru a vă susține antrenamentul. Hidratarea este, de asemenea,  esențială : bea suficientă apă înainte, în timpul și după fiecare antrenament sau competiție. Pentru a rămâne bine hidratat, puteți savura Performance Sete în timpul exercițiilor fizice  , o băutură energizantă salină hipotonică care vă va ajuta să conservați electroliții.

În timp ce te antrenezi, poți să consumi  batoane energetice  sau să te bucuri de energie lichidă pentru a-ți readuce rapid energia la nivelul potrivit. EthicSport recomandă  MaltoShot Endurance  sau  Energia Rapida Professional  cu cofeină. Rapid Energy + poate fi în schimb o opțiune validă pentru a face față celor mai grele momente. 

La micul dejun  luați proteine  ​​și  mâncați regulat, dar variat , evitând să consumați mereu aceleași alimente. Sportivii tind să-și împartă dieta în 5 mese zilnice echilibrate, bogate în alimente digerabile și nu prea elaborate.
 

5. Utilizați suplimente alimentare

Suplimentele nutritive oferă organismului dumneavoastră nutrienții  de care are nevoie  în timpul triatlonului. Energizantele   vă pot ajuta  să îmbunătățiți performanța și să creșteți rezistența în timpul  antrenamentului și competiției; beta  -alanina  ridică pragul de percepție a oboselii; sărurile minerale sunt   esențiale atunci când te simți epuizat, cum ar fi după expunerea la temperaturi ridicate. Există  produse specifice pentru recuperare  la finalul unei sesiuni pregătitoare deosebit de intense și numeroase propuneri de  pregătire a organismului pentru antrenament  sau competiție.

Aminoacizii  de recuperare  sunt un aliat valabil la sfarsitul fiecarei sedinte. Recovery Extreme , cu formula sa concentrată, este soluția potrivită după cele mai lungi și intense antrenamente. Înainte de culcare puteți lua 5 tablete de  Ramtech în timp ce la sfârșitul efortului optați pentru  proteine  ​​HTP . Pentru a câștiga anabolism, alegerea ta este  HMB Plus .

Consultați-vă cu un medic sportiv, nutriționist sau antrenor de atletism cu experiență pentru a înțelege mai bine ce suplimente pot fi potrivite nevoilor dumneavoastră. Asigurați-vă că alegeți  suplimente și proteine ​​de înaltă calitate  și le utilizați întotdeauna corect.
 

6. Nu neglija antrenamentele și concurează cât poți de mult

Găsiți un  grup de antrenament  sau un  antrenor cu experiență care vă poate ghida și motiva  în timpul antrenamentului și pregătirii pentru competiție. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți performanța și să evitați greșelile comune. Participarea la competiții îți va oferi motivația de a te antrena și de a te perfecționa. Alege  curse potrivite pentru nivelul tău  și stabilește obiective realiste pentru nivelul tău. 

Pentru  a începe să faci triatlon  și poate să țintești la competiție,  participarea la sportivi mai experimentați  poate face cu adevărat diferența.
 

7. Nu uita să te distrezi

Disciplina este  provocatoare, dar distractivă . Bucurați-vă de orice efort și savurați pe deplin procesul de îmbunătățire a performanței.

Acest sport necesită  dedicare  , dar  poate fi foarte plină de satisfacții . Pentru a începe triatlonul urmați aceste șapte sfaturi, vă veți putea pregăti în siguranță și eficient. Pentru a profita la maximum de experiența ta ca triatlet, nu neglija  antrenamentul intens, ci gradual . Planificarea ,  investiția  în echipamente de calitate,  hidratarea ,  alimentația adecvată  și utilizarea suplimentelor alimentare sunt, de asemenea, cheie  . În cele din urmă,  participarea la competiții și antrenamentul  cu coechipieri mai experimentați îți va îmbunătăți forma fizică: vei rămâne motivat concurând într-un mod sănătos.

Tripla este o provocare maiestuoasă și incitantă,  nu lăsați nimic la voia întâmplării . Acum știi cum să începi în triatlon – începe astăzi. Distrează-te și descoperă o nouă modalitate de a  te menține în formă provocându-te !